Над половината от българите - 60,5% не одобряват протестите, срещу 26,1%,

...
Над половината от българите - 60,5% не одобряват протестите, срещу 26,1%,
Коментари Харесай

Над 60 процента не одобряват протестите

Над половината от българите - 60,5% не утвърждават митингите, против 26,1%, които ги поддържат, а 13,4% не могат да преценяват или не дават отговор на въпроса. Това демонстрират данните от изследване на " Барометър България " в сондаж, изработен в интервала от 3 до 11 този месец.

От " Барометър България " категорично прецизират, че настройките на българите не могат да бъдат представителни сега, защото сезонът е летен и българите са на плажа и не наблюдават политическата обстановка интензивно. Освен това изследването е направено сред  842 души  - пълнолетни, което не е представителна извадка.

На въпроса желаете ли оставка и незабавни предварителни избори 20,3% от интервюираните дават отговор с " Да ", 70,8% - с " Не ", а 8,9% не дават отговор или не могат да преценяват.

Нагласите на гласоподавателите, в случай че изборите се организират през днешния ден, не бележат огромна смяна спрямо предходни изследвания от 2020., установяват още от " Барометър България ". Четири са сигурните обединения, които биха попаднали в Народното събрание - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Обединените патриоти. За тях биха дали своят вот надлежно - 24,9%, 12,11%, 7,8%, 7,5%.

Въпреки митингите и акция " Росенец " партиите на Слави Трифонов " ИТН " остава с 3,4% поддръжка, а на Христо Иванов " Да, България " с 3,1% поддръжка. Евентуалният политически план на Мая Манолова с поддръжка от 1,2% също остава под бариерата от 4% за парламентарно посланичество.

Така претендиращата за опция " Да, България " не излиза отвън обичайното си изборно ядро образувано въз основата на ДСБ (така наречените костовисти). Опитите на Хр. Иванов да се прави на националист отблъснаха част от симпатизантите на групировката, които са с демократични визии, установяват от " Барометър България ".

Като цяло изводът от " Барометър България " е, че четирите политически партии с корав електорат - ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Обединени патриоти, са с десетилетно построена електорална база и конструкция и тя е ненарушена.

.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР